Wil je een snellere WordPress website? 3 tips2 min read

Tja een snellere WordPress website willen we allemaal. Wat me opvalt is dat de meeste WordPress websites niet snel laden. Als er iets is, wat de gebruiksvriendelijkheid van een website bepaald is het snelheid. Bezoekers haken af bij een trage website. Snelheid daar gaat het om. Wat ik gemerkt heb, is dat een template in WordPress een website kan maken of breken. Vorig week installeerde ik WordPress en zocht naar een snel template.

Tip 1: kies een snel template

Start dus met een snel template. Een “clean” geprogrammeerde template laadt vaak sneller. Je kunt de snelheid van je website meten op: GTmetrix en door middel van PageSpeed Insights. Na een beetje zoeken, kwam ik op het template Schema. Volgens de makers is dit het snelst ladende WordPress thema. Beide websites beoordelen de laadtijd van de Schema Template snel. Behalve dat een snelle website gebruiksvriendelijk is, is de laadsnelheid ook een belangrijke ranking factor voor het weergeven van zoekresultaten in bijvoorbeeld Google.

Snelheid BramSpeelman.nl

Tip 2: sneller door een browser caching plug-in

Het klinkt heel ingewikkeld. Maar met browser caching krijg je een nog snellere website. Browser caching houdt in dat de meest gebruikte elementen van je website worden opgeslagen in de browser van de bezoeker. Dus als éénmaal de meeste gebruikte elementen zijn opgeslagen, worden alleen nieuwe elementen kort geladen. Het resultaat is een nog snellere website. Een handige plug-in die ik zelf gebruik is de W3 Total Cache plug-in. Zodra je de plug-in geïnstalleerd hebt. Activeer je alle caching. Mijn tip is om alleen de caching opties aan te klikken waar je geen account voor nodig hebt.

Tip 3: Snellere wordpress websitekies een snelle webhost

Het aller belangrijkste voor een snellere website. Is een snelle webhost.  Hostingvergelijken.eu geeft overzicht van de beste WordPress webhosting bedrijven. Ik weet eigenlijk niet hoe je de snelheid of response van een webhost kunt toetsen. Tips om een snelle webhost te vinden zijn welkom.