Koop je eerste Bitcoin en Ethereum. Lees mijn stappenplan (tip!)3 min read

ethereum kopen

Bitcoin en Ethereum zijn hot

Bitcoin en Ethereum overheersen steeds vaker het nieuws.  Heb je het filmpje van Nederlands eerste crypto miljonair al gezien? Wist je dat heel Blaricum Ethereum heeft gekocht? Mijn enthousiasme voor crypto currency werd aangewakkerd door mijn collega’s van Springest.nl. Iedereen had wel een paar Ethereum munten. Er lijkt een ware revolutie gaande te zijn. Ik was direct nieuwsgierig naar de wereld van crypto currency. Ik kreeg eerlijk gezegd wel een beetje last van de fear of missing out (FOMO). Tijdens een regenachtig weekend nam ik mezelf voor om mijn eerste munten te kopen. Hieronder staat een stappen plan wat ik vaak met vrienden deel om hun eerste bitcoins en ethereum te kopen.

Wat is blockchain?

Blockchain is de onderliggende structuur van het bitcoin en ethereum netwerk. Je kunt de blockchain het beste vergelijken met een grootboek. Een lijst waar in alle gegevens worden bijgehouden. Zo houden op dit moment onze banken een grootboek bij waarin alle transacties worden bijgehouden. Maar denk ook aan andere instanties zoals de SIDN of Kamer van Koophandel die voor alle bedrijven een regel in haar grootboek of database aanmaakt. We vertrouwen dat deze instanties zorgvuldig met onze data omgaan en dat ze de volgende dag er nog zijn. Dit soort gecentraliseerde systemen zijn duur, langzaam en fraudegevoelig. Blockchain is een open en decentraal netwerk dat van niemand is  en waaraan iedereen kan deelnemen. Net zoals het internet, e-mail of een peer-to-peer netwerk. Het voordeel van decentraal netwerk zoals blockchain is dat het grootboek verspreid op miljoenen computers staat in een netwerk. En daardoor dus veiliger maar ook toegankelijker is dan een centrale database die snel doelwit is van hackers. De blockchain is een lijst en iedere transactie op de blockchain wordt aan de onderkant als een regel toegevoegd. Daarna wordt de nieuw toegevoegde regel met alle computers in het netwerk gedeeld. De voorwaarde is dat alleen bitcoins kunnen worden verstuurd die afkomstig zijn van een oude regel in de lijst. Er zijn miljoenen kopieën van de central database of grootboek die continu met elkaar worden vergeleken. Dit maakt transacties en bitcoins onvervalsbaar. Om geld over te maken op de blockchain heb je niet langer een bank nodig. Alleen een computer met internettoegang. Hier nog even kort een blockchain video van de Volkskrant:

Je eerste bitcoins en ethereum kopen

Ik maakte mijn eerste geld over naar Coinbase. Coinbase is een veilig platform om een account te openen en je eerste crypto currency aan te schaffen. Met deze link ontvangen we beiden €8 aan gratis bitcoins. Je registreert jezelf met naam en e-mailadres en volgt alle instructies. Er wordt ook gevraagd om een ID te uploaden. Ik adviseer om KopieID app op je smartphone te installeren om een veilige kopie van je identiteitsbewijs te uploaden (tip!). Als je account eenmaal is aangemaakt kun je geld storten op je EURO Wallet en je eerste Bitcoin of Ethereum kopenNadat je een Coinbase account hebt kun je al bitcoins en ethereum kopen. Ik raad je aan om nog 1 stap verder te gaan. Maak een account aan op www.gdax.com/ dat is de exchange van GDAX. Bekijk deze video’s om je eerste bitcoin te kopen.

bitcoin kopen

Mijn eerste Ethereum aankoop

Let wel op dat je koopt in een dipje. Ik kocht mijn eerste Ethereum op 160 euro per ETH. 

Waarom is Ethereum een goede investering?

Mijn eerste altcoins en vakantiestress

Mijn ritje met Neo

de beste crypto munten om mee te beginnen

Veiligheid zonder toezicht van een bank

Crypto en marketing

5 interessante crypto munten

  • Hoe overweeg je een investering in een munt?
  • mijn omise go aankoop// waarom omise go zo goed is.
  • Zodra ik weer wat tijd heb, kun je hier nog meer lezen 🙂

Hoe zorg je dat je geld / coins veilig staan?

Al één reactie

  1. Lutz 22 december 2017